گرما در خراسان رضوی به بالاترین حد خود در یک سال اخیر می‌رسد (۵ مرداد ۱۴۰۳) سقوط چرخ و فلک در تربت حیدریه | ۷ نفر مصدوم شدند (۵ مرداد ۱۴۰۳) آغاز پیش‌فروش بلیت اتوبوس اربعین از فردا شنبه (۶ مرداد ۱۴۰۳) | میزان افزایش قیمت‌ها مشخص نیست زلزله نسبتا شدید گهواره کرمانشاه را لرزاند + جزئیات(۵ مرداد ۱۴۰۳) اعترافات تکان دهنده عاملان قتل پسر جوان در جنوب تهران| مشروبات الکلی مصرف کرده بودیم قتل پیرمرد تهرانی توسط همسایه| نزاع بر سر زباله خون به پا کرد آلودگی صوتی بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد تبلیغات کلاهبرداری در فضای مجازی را بشناسید «اضطراب دیابت» با افزایش خطر مشکلات سلامت روان همراه است واژگونی سمند در جاده نیشابور به مشهد با پنج مجروح حریق کابین آسانسور در مجیدیه مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۳) هشدار اورژانس مشهد: گرمازدگی شدید می‌تواند منجر به فوت شود نجات چهار شهروند از حادثه حریق منزل مسکونی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۳) مرگ پیرمرد ۷۰ ساله بر اثر کتک خوردن از پسر همسایه! قتل جوان ۳۰ ساله بر سر ارث پدر رفیقش| قاتل اعدام شد زلزله ۴.۶ ریشتری قلعه قاضی را در نزدیکی بندرعباس لرزاند باز هم رکورد گرم‌ترین روز ثبت‌شده در تاریخ شکسته شد افزایش ۲۳ درصدی مصرف آب در پی گرمای کم‌سابقه مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۳) غلظت خون را جدی بگیرید پلیس مبارزه با مواد مخدر ۳۳ کیلوگرم موادمخدر و روانگردان را در پایتخت کشف کرد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه می‌رسد با روش‌های مختلف فریز کردن رب گوجه‌فرنگی خانگی آشنا شوید
سرخط خبرها

خط فقر؛ عامل خشونت علیه زنان شاغل توسط همسرانشان در همه اقشار

  • کد خبر: ۲۶۳۲۰
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸
خط فقر؛ عامل خشونت علیه زنان شاغل توسط همسرانشان در همه اقشار
خط فقر در اردیبهشت‌ماه ۹۸ هشت میلیون تومان اعلام شد، اما متأسفانه امروز نسبت به مدت مشابه سال گذشته خط فقر برای یک خانواده ۴ نفره به مرز ۹ میلیون تومان نزدیک شده است که همین عامل باعث افزایش خشونت در منزل می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، خشونت کلامی و فیزیکی علیه زنان تنها مختص به زنان خانه‌دار نیست، بلکه بر اساس مشاهدات این مضوع صادق است که همسران بعضی از زنان با وجود آنکه هر دو تحصیل‌کرده و دارای شغل هستند، اما این خشونت از سوی مرد به زن تحمیل می‌شود.


محمد‌رضا محبوب‌فر، آسیب‌شناس اجتماعی: آمار زنان تحصیل‌کرده نه‌تنها در ایران که در جهان رو‌به‌افزایش است، این یعنی که باید رشد فرهنگی و قدرت مالی در قشر زنان افزایش یافته باشد، ولی هنوز در جامعه زنان تحصیل‌کرده آمار خشونت کم نیست و گاهی سکوت در میان زنان تحصیل‌کرده‌ای که از سوی مردان زندگی خود مورد آزار جسمی و روحی و اقتصادی قرار می‌گیرند نیز قابل توجه است.


چرا با رشد فرهنگی و آگاهی، همچنان زنان در برابر خشونت سکوت می‌کنند؟ تنها انگ‌های اجتماعی علت است یا دلایل دیگری در آن نهفته است. آسیب‌شناس درباره این موضوع که چرا زنان شاغل در خانه توسط همسرانشان مورد خشونت قرار می‌گیرند، گفت: حقیقت این است که خط فقر در اردیبهشت ماه ۹۸ هشت میلیون تومان اعلام شد، اما متأسفانه امروز نسبت به مدت مشابه سال گذشته خط فقر برای یک خانواده ۴ نفره به مرز ۹ میلیون تومان نزدیک شده است که همین عامل باعث افزایش خشونت در منزل می‌شود.


افزایش ۶۰ درصدی زنان شاغل


وی ادامه داد: شرایط این روز‌های کشور که منجر به تورم افسارگسیخته شده است، باعث شده تا فشار زیادی به خانواده‌ها وارد شود که اولین قربانی این فشار‌ها بدون شک زنان هستند. همچنان که طی ۵ سال گذشته تعداد خانواده‌هایی که زنان در آن شاغل شده‌اند ۶۰ درصد افزایش داشته است.


خشونت جنسی و تبعیض علیه زنان در محل کار


محبوب‌فر تأکید کرد: یکی از جنبه‌های خشونت علیه زنان هم اکنون برروی زنان شاغلی است که در کنار همسر خود کار می‌کنند. حال در این شرایط که بسیاری از مردان بیکار شده‌اند، زنان ناگزیر به ادامه کار بیرون از خانه هستند که بخش عمده این زنان جدای از خشونتی که در خانه تجربه می‌کنند، در محل کار نیز خشونت جنسی و تبعیض می‌بینند.


۷۰ درصد جامعه زیر خط فقر هستند


این آسیب‌شناس اجتماعی با بیان اینکه بسیاری از زنان شاغل که در خانه‌هایشان مورد خشونت قرار می‌گیرند از انگ طلاق می‌ترسند و خشونت را تجربه می‌کنند، مطرح کرد: متأسفانه ۷۰ درصد افراد جامعه زیر خط فقر هستند، بنابراین وقتی دغدغه معیشت برای افراد وجود داشته باشد این مشکل تمام اعضای خانواده را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما از انجایی که تأثیرپذیری مردان بیشتر است آن‌ها دچار اضطراب و افسردگی می‌شوند که نتیجه‌ای جز خشونت ندارد.

 

طلاق دیگر یک انگ اجتماعی نیست


او ادامه داد: بر خلاف آن چیزی که تصور می‌شود، طلاق دیگر در کشور ما انگ نیست، بنابراین شاهد افزایش طلاق نیز هستیم. اما این موضوع درخصوص همه زنان صدق نمی‌کند، بنابراین عده‌ای ترجیح می‌دهند که با همه ناملایمتی‌ها و خشونت‌ها برای حفظ آبرو هم که شده به زندگی خود ادامه دهند.


محبوب‌فر در پاسخ به اینکه زنان شاغلی که مورد خشونت قرار گرفته‌اند در کدام مناطق بیشترند، تشریح کرد: کلان‌شهر‌هایی مانند تهران، اصفهان، شیراز و تبریز که از نظر سطح فکری، موقعیت اجتماعی و درآمد بالاتر هستند و مردم در آن طلاق را انگ نمی‌دانند طبیعی است که زنان شاغل مورد خشونت قرار گرفته در خانه کمتر از سایر شهر‌هاست، چرا که زودتر از پدیده خشونت در منزل توسط همسرانشان خلاص می‌شوند.


این آسیب‌شناس اجتماعی خاطرنشان کرد: اینکه زنان شاغل مورد خشونت قرار گرفته در بعضی از استان‌ها کمتر است، دلیل بر نبودن آن نیست همچنان که حاشیه همین کلان‌شهر‌ها به دلیل اینکه اعتیاد در بین مردان زیاد بوده و زنان مجبور به کارکردن هستند باز ما شاهد خشونت علیه زنان هستیم.


وی در پایان تصریح کرد: عمده دلیل خشونت خانگی توسط شوهران به دلیل فرهنگ محلی است، بنابراین در این زمینه باید سازمان‌های مردم فعال شوند تا بتوانند به‌وسیله آموزش خانواده‌ها از خشونت خانگی جلوگیری کنند.
منبع: رکنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->